Najveći svetski prodavac lakih vozila

Reno Riznić | Najveći svetski prodavac lakih vozila

Najveći svetski prodavac lakih vozila

Renault Nissan grupacija pojavila se kao najveći svetski prodavac lakih vozila u 2017 godini.Prodaja Nissan-a dostigla je rekordan nivo od 5,82 miliona,dok je Renault završio godinu sa 3,76 miliona,a Mitsubishi sa 1,03 miliona prodatih jedinica.Ukupna prodaja ove grupacije uključujući i Mitsubishi ( koji je u vlasništvu Nissan-a) iznosila je 10,61 milion , i sa tim iznosom nadmašila je prošlogodišnjeg najboljeg prodavca Volkswagen-a.

Mnogi proizvođači automobila pokušavaju povećati obim prodaje i smanjiti troškove usled velikih investicija potrebnih za razvoj novih tehnologija vozila nove generacije uključujući električna i autonomna vozila.

Renault , Nissan kao i neke druge kompanije , u potrazi su za partnerima sa kojima bi učestvovali u razmeni delova vozila , i na taj način smanjili troškove proizvodnje,istraživanja i razvoja i povećali profitabilnost kompanija.

Zbog ovako dobrih rezultata,akcionari grupacije Renault Nissan najverovatnije će glasati u junu mesecu za ponovno imenovanje Carlosa Ghosa na mesto izvršnog direktora.

Do tada ,

Pozdrav

Podelite ovaj blog: