VOŽNJA NA "REZERVI"

Reno Riznić | VOŽNJA NA "REZERVI"

VOŽNJA NA

Stručnjaci automobilske industrije i proizvođači jednoglasno naglašavaju da je vožnja sa malom količinom goriva u rezervoaru štetna za vaše vozilo i preporučuju redovno dopunjavanje punog rezervoara radi izbegavanja skupih kvarova.

Nije nikakva tajna da vožnja "na rezervi" tj. sa malom količinom goriva u rezervoaru šteti automobilu, međutim, mnogi su spremni na ovaj rizik, a poznati su i ekstremni slučajevi vozača kojima je pregorela signalna lampica za rezervu usled ovakvog stila vožnje. 

Kada se nivo goriva približi donjem kraju, automobil dovodite u rizik. Za početak pumpa u motor može da uvuče nečistoće koje se skupljaju na dnu rezervoara čime može doći do zapušenja brizgaljki odnosno dizni. Sem toga, u mnogim automobilima gorivo hladi pumpu za gorivo, a kada se nivo spusti ispod četvrtine dolazi do pregrevanja i preti opasnost od otkazivanja.

Kod vozila sa dizel motorom i FAP filterom čestica vožnja sa praznim rezervoarom povećava potrošnju specijalne i veoma skupe tečnosti za filter čestica.

Podelite ovaj blog: